A csőtörésre fizetett a legtöbbet az egyik hazai biztosítótársaság – 2011 óta egyebek között ezzel kapcsolatosan érkezik a legtöbb bejelentés a társasághoz.

Példának okáért csak szeptemberben megközelítőleg 3500 csőtörést jeleztek a társaságnál – ez számunkra nyilvánvalóan a csapadékos időjárással függ össze.

A tájékoztatás azt állítja: hogy ha mindegyik csőtörés után 1 egy méternyi hosszú csövet helyettesítettek volna, az újonnan lefektetett csövek hossza meghaladná a Föld legmagasabb pontjának, a Mount Everestnek a négyszeresét.

Ezeket az adatokat a biztosítótársaság honlapjáról, vagyis innen vettük. Hiteles, megbízható forrás.

A társaság azt már nem részletezte, hogy mekkora összegeket fizettek ki összesen a csőtörésekre. Az azonban tény: bármekkora is lehet ez az összeg, az esetekre lebontott summák nem fedezik a teljes költségünket. Mi történik csőtöréskor? Az csak a jobbik eset, hogy kirobban a víz a falból, padló alól vagy Isten tudja honnan. Ekkor lezárják a fővezetéket, egy Jómesterrel egy-kettőre kész a csere, a benedvesedett lakásrész gyorsan kiszikkad és ennyi.

Na de mi van abban az esetben, ha csőtörés van ugyan, de csak kicsi résen szivárog a víz? Elmondjuk: nagy baj! Mert megtörténhet, hogy akár hetekkel vagy hónapokkal később veszik észre a problémát, amikor már megroskadt egyik fal. Mekkora a kár? Fel sem lehet becsülni! Fizet a biztosító? Háááát, nem vagyunk meggyőződve, hogy minden felelőtlenségünk után nagy összeget fizetne.

Mi a tanulság? Az, hogy felelősséggel viszonyuljunk a lakásunk állapota iránt. Tartsuk karban az ingatlant, ellenőrizzük rendszeresen az állapotát. Ugyanakkor legyen szó csőrtörésről, duguláselhárításról vagy bármilyen ház körüli javításról, hívja bizalommal a Jómesterúr Kft. szakértőit. Gyors munka, korrekt ár. Nem fog csalódni bennük!