Lakásfelújítás: mekkora a költsége és mennyit ér egy felújított lakás?

A felújított lakásoknak átlagosan húsz százalékkal magasabb az értéke a felújítást követően, mint felújítás előtt. Hogyan újítsunk fel, hogy a befektetett munka meg is térüljön?

A ragasztás valamint a fugázó és tömítőanyagok

A különféle szerkezeti anyagok tartós összeépítése az ipari gyakorlat mindennapos feladata. Ennek  egyik legelterjedtebb formája a ragasztás. A ragasztó segítségével az eltérő tulajdonságú és felületű anyagok között olyan tartós kötés alakítható ki, mely ellenáll a sokirányú mechanikai (szakítás, nyírás, nyúlás, nyomás) hőmérsékleti, vegyi stb. igénybevételnek.

Lefolyóvezetékek szerelése

Lefolyóvezetékek céljára különböző anyagokat használunk. Az öntöttvason, acélon és kőanyagon kívül a műanyag áll az első helyen, mivel számos előnye van. Lefolyócsövek számára különböző minőségű és színű, különféle jelölésű különböző műanyagokat alkalmaznak.

Fürdőszobai szerelés takarófallal: csövek és vezetékek burkolása

Kívánatos, hogy a csöveket a lakáson belül lehetőleg ne lehessen látni. Új épületeknél azokat azért mindjárt a falban helyezik el. Egészségügyi berendezésekhez szükséges ellátó-és lefolyóvezetékek utólagos beépítése esetén a régi, de akár az új falakba is gyakran hornyokat vésnek, hogy a vezetékeket azokba fektessék. A hornyok azonban sok falnál statikai okokból nem engedhetők meg.

Amikor mi lakásfelújítást végzünk …

Tehát amikor mi befejeztük a lakás felújítását, azon a padlón a tojás sem gurul odéb, mert a vízmérték az nálunk vízmérték. A festés az minőségi festés, a felújított fürdő pedig egy lakásmagazinban is megállja a helyét. S ha már a csempe a helyén van, az ott is marad és nem jön le két hónap múlva. 

A csőtörés a vezető káresemény

A csőtörésre fizetett a legtöbbet az egyik hazai biztosítótársaság – 2011 óta egyebek között ezzel kapcsolatosan érkezik a legtöbb bejelentés a társasághoz.  Ha mindegyik csőtörés után 1 egy méternyi hosszú csövet helyettesítettek volna, az újonnan lefektetett csövek hossza meghaladná a Föld legmagasabb pontjának, a Mount Everestnek a négyszeresét.