gipszkartonozas

0670 420 19 04

Máris hívhat!

kapcsolat@jomesterur.hu

Keressen emailen

Gipszkartonozás előnyei

A gipszkartonozás, azaz a gipszből, darált papírdarabokból és perlitből álló építőipari alapanyag alkalmazása már világszerte elterjedt, leginkább a takarások és válaszfalak készítéséhez használják. A gipszkartonozás legfőbb előnyei közé sorolható, hogy könnyűsége miatt gyorsan lehet szerelni, ugyanakkor tiszta, tehát nem piszkolja nagyon lakását.

A gipszkartonozás segítségével új falak alakíthatóak ki vagy a régiek igényeink szerint megtörhetők, nagy tereket választhatunk el, de igen jó megoldás a rejtett világítás beépítésére. Kiválóan használható álmennyezetek készítésére is – a rejtett világítótesteket többnyire ide szokás beépíteni. Elrejti a vezetékeket, de szellőzőrendszert is bele lehet építeni.

Gipszkartonozás az ideális megoldás

Azért lehet gyorsan dolgozni a gipszkartonozás során, mert az előre gyártott elemek a lakás bármely részére felszerelhetőek. Nincs habarcs, nem kell a kötőanyag megszilárdulására várni, mindössze glettelni és festeni szükséges.

Munkáink közül a gipszkartonozás tudjuk a leggyorsabban végezni, pár óra alatt kialakítjuk az új falakat, beépítjük a szükséges borításokat.

A gipsz olyan természetes anyag, amely építésbiológiailag kifogástalan, illat-semleges, nem mérgező és környezetbarát. A belőle készült lemezek meleg tapintásúak, jó komfortérzetet biztosítanak. Sok kis pórusa szükség esetén felveszi a nedvességet, túl száraz levegőnél visszapárologtatja a helyiségbe, biztosítva a kellemes klímát.

A gipsz nem éghető anyag.

Költséghatékonyság gipszkartonozás segítségével

Költség és időtakarékos megoldás a hagyományos technológiákhoz képest. Könnyű a szerkezete, ezért nem okoz plusz terhelést az épületnek. Nincs száradási idő és kevés az építési törmelék. Könnyű gépészeti szerelhetőség. Kártevőkkel szemben védett, hiszen gombák, rovarok, rágcsálók nem támadják meg. Kisebb szállítási és rakodási költség, mert a kis súly és térfogat miatt igen jelentős költségmegtakarítást eredményez. A gipsz hőre nem táguló anyag, tehát ellentétben a hagyományos vakolattal, biztosan nem reped. Speciális csavarokkal és technikával szinte korlátlanul terhelhető csak úgy mint a hagyományos vakolat.